Fender American Professional basszusgitárok

2017. április 24.

Korábban bemutattuk a Fender új American Professional gitár sorozatait, de akkor a basszusokról nem esett szó. Most ez kívánjuk pótolni.

A korábbi cikket a Fender American Pro elektromos gitárokról itt olvashatod

Mi az újdonság az American Professional basszusokban?

Az American Professional sorozatú basszusok - a gitárokhoz hasonlóan - néhány nagyszerű új jellemzővel büszkélkedhetnek. Mind a Precision Bass, mind a Jazz Bass új keskeny-magas érintőket és valódi csont felső nyerget kapott. A Posiflex grafittal megerősített nyakmerevítő pálca még jobban védi a nyakat a környezeti hatásokkal szemben, a hangolókulcs módosított tengelye pedig felül szélesebb, mint az alul, ezáltal feszesen lefelé szorítja a feltekert húrt. Az felső nyereghez képest élesebb húrtörési szög stabilabb hangolást és hosszabb hangkitartást eredményez

A sorozat mindegyik modelljét HiMass Vintage húrlábbal látták el, melyek a klasszikus dizájn mellett stabil hangolást és olyan hangkitartást nyújtanak, amit egy ilyen hangszertől elvárunk. Ami a hangszedőket illeti, az American Professional sorozatnál mutatkoztak be a vadonatúj V-Mod Split-Coil (Precision Bass) és V-Mod Jazz Bass hangszedők, melyeket a basszus pickup mester, Michael Bump tervezett. Ezek a pickupok a legendás Fender basszus hang visszaadásához különféle fajtájú, válogatott AlNiCo mágneseket használnak. Mindegyik gitárhoz új Elite keménytok jár.

Fender American Professional Precision Bass

Fender American Professional Precision Bass

A fent említett jellemzőkön túl az American Professional sorozatú Precision Bass további újdonságokat is tartogat. Ilyen a '63 P Bass profilú nyak, melyet sokan "arany szabványnak" tekintenek, ha basszus nyakról van szó. A 34"-os menzúrájával, selyemfényű lakkozásával és rózsafa fogólapjával ez a nyak rendkívüli játékkényelmet kínál. A Precision Bass négy- és öthúros változatban kapható (American Pro Precision Bass V) 3 színű Sunburst, Olympic Fehér, fekete és Antique Olive színekben. A négyhúros Precision Bass balkezes verzióban is megjelent, 3 színű Sunburst, Olympic Fehér és fekete színekben.

Fender American Professional Jazz Bass

Fender American Professional Jazz Bass

Az American Professional minden basszus modelljére jellemző tulajdonságokon túl az új Jazz Bass fontosabb egyedi jellemzői a vékony "C" profilú jávorfa nyak, a 34"-os menzúra, a nyak hátoldalának selyemfényű lakkozása és a jávorfa, vagy rózsafa fogólap, melyek így együttesen rendkívül kényelmes és gyors játékra alkalmas nyakat eredményeztek. Az American Professional Jazz Bass szintén négy- és öthúros kivitelben is kapható, 3 színű Sunburst, Olympic Fehér, fekete és Sonic Gray színekben. A balkezes változat sem hiányzik, ez 3 színű Sunburst, fekete és Sonic Gray színekben kapható.

American Professional Jazz Bass Fretless

Fender American Professional Fretless Jazz Bass

Ha azokat fantasztikus szuper lágy fel- és lecsúszásokat, glissandókat kedveled, az American Pro Jazz Bass Fretless neked készült. A hangszer tökéletesen megegyezik a bundos Pro Jazz Bass-szel, de a modern vékony "C" profilú nyakon csak fehér vonalak jelzik az érintők helyét. Ezt a hangszert 3 színű Sunburst, fekete és Sonic Gray színekben gyártják.

A tegnap és a ma legjobb tulajdonságait ötvöző American Professional Precision és Jazz Bass gitárok a hangszerkészítő mesterség korlátait még feljebb helyezték. A klasszikus Fender dizájn, a több évtizedes tapasztalat és a vég nélküli kísérletezés következtében, a kategória egyik legjobb basszusgitár-sorozatát hozták létre. 

Árak

Fender American Professional basszusgitárok árai
Fender basszusgitárok árai
További basszusgitárok árai

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása