Ernie Ball Beefy Slinky Bass

2019. július 23.

A következőkben felhasználói tesztet olvashattok az idén megjelent Ernie Ball 65-130-as vastagságú basszusgitár-húrjáról, amelynek létezése azoknak kitűnő hír, akik korábban 5-húros szettet vettek, majd a G-húrtól megszabadulva használták 4-húros basszusgitárjukon.

A tesztet, a korábban cikkezett Ibanez TMB-100 teszthez hasonlóan a Basszusgitárosok Klubjában olvashatták a tagok, amelyért köszönet illeti az Ernie Ball Magyarországot, hogy szponzorálta a tesztet, meg minket, hogy kitaláltuk, majd kisírtuk ezt, és felajánlottuk a BK tagoknak a teszt lehetőségét. 😊

A tesztet változatlanul közöljük:

Sziasztok!

A Mezzoforte Hangszeráruház jóvoltából lehetőséget kaptam az új BEEFY SLINKY BASS húrok tesztelésére. Ezúton is köszönöm Károlynak (és Sexynek, aki beajánlott engem a tesztre). Ezt a készletet a drop-hangolásokat-, illetve a hozzám hasonlóan HEAD hangolást használó basszusgitárosoknak találta ki az Ernie Ball. Mi az öthúros basszusgitár (HEADG) négy legmélyebb húrját egy négyhúros basszusgitáron használjuk.

Ernie Ball 2840 Nickel Wound Beefy Slinky Bass

Az elképzelés nem ördögtől való, ugyanis megmarad nekünk a megszokott, karcsú basszusgitár nyak, a szokásos fekvésekkel és húrközzel, a jól bevált tompítási módszerekkel, ugyanakkor csaknem fél oktávval nő a hangterjedelmünk "lefelé". Ha nem szívesen használnál öthúros basszusgitárt, de mégis szeretnéd a H húrt, akkor ez a készlet tökéletes megoldást nyújthat neked egy négyhúroson (feltéve, hogy le tudsz mondani a G húrról). Billy Sheenan is használ(t) ilyen hangolású basszusgitárt, illetve Chris Kael a Five Finger Death Punch-ból és Paul Grey a Machine Head-ből - és még sokan mások. Szerintem nagyon izgalmas és felfedezésre érdemes világ ez a HEAD húrozás, ha az ember nem szeretne szélesebb nyakat és plusz egy tompítandó húrt.

A teszt alanyául szolgáló készlet - akárcsak a többi Ernie Ball Slinky - NPS (nickel plated steel), ami azt jelenti, hogy a hatszöglet-keresztmetszetű központi acélszálra nikkellel bevont acélszálakból fonnak palástot. Az így készült húrok kíméletesebbek a bundokhoz, illetve a hangjuk kiegyensúlyozott és melegebb tónusú, mint az acél készleteké. Nagyon sokan kedvelik és használják elégedetten, ami érthető is (én magam acél-párti vagyok, de ez a készlet tényleg brutálisan megdörrent a Laklandemen).

A pakkban .130, .100, .080 és .065 húrok kaptak helyet, ami szerintem jó választás volt a gyártótól, mert így nem kell túl sokat reszelni a nut-on. A húrok a nevükhöz méltóan feszesek, de mégsem túl merevek, kényelmesnek mondanám őket. A hang a Preckómmal kifejezetten reszelős és ha hihetek Slinky-t használó barátaimnak, akkor még a kezdeti fényesség elkopása után is artikulált és jól használható marad a hangjuk. Mindenkinek merem ajánlani a teszt alapján, szerintem remek ár-érték arányú húr, kedvelhető hanggal.

A cikket Papp Marcell írta, kinek zenekaraa Crazy Karma volt, jelenleg gospel zenekarban játszik.

Ernie Ball 2840 Nickel Wound Beefy Slinky Bass 65-130

További Ernie Ball basszusgitár húrok

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása