Chapman ML3 Modern "legjobb vétel" díj

2020. április 7.

Tavaly a Total Guitar magazin Humbucker hangszedős Tele formájú modelleket versenyeztetett meg, az Ibanez, G&L, Chapman és Fender Player modellek csaptak össze, és nyertesként a Chapmant hozták ki.

Az ilyen hangszedő elrendezésű Tele stílusú gitároknak elég különleges a piaca. Olyan gitárosok favorizálják ezeket a modelleket, akik a Telecaster jellegű gitárok sajátosságait - úgymint a súlyelosztás, hangzásvilág - kedvelik, de a humbucker hangszedők karakterisztikáját, hangerejét, definiáltságát szeretik.

A három modell közül az Ibanez FRIX6FDQM (már nem kapható) remekül kidolgozott hangszer, különleges, közel high-gain hangzással, de, különösen a kinézete miatt inkább metál-zenészek kedvence, a FRIX6FDQM a „Best For Metal” díjat kapta.

A Fender Player modell a nagyon népszerű mexikói sztenderd gitárok utódja (és egyben az egyik legnépszerűbb gitárszéria - a Player -  modellje), de kérdéses, hogy tömegesen a fiatal korosztálynak szimpatikus-e. Ez a modell a „Best for Indie” besorolást kapta.

A G&L modell a Total Guitar szerint nem közelíti meg a magasabb szériák kidolgozottságát, hangzásspektrum-szélességét. „Best for Rock” kategóriát kapta a négy közül.

A Chapman ML3 Modern nem hozza az Ibanez metálgitárságát, a Fender karakteres, effektnélküli tiszta hangját, azért kapta meg a „Best Value” díjat, mert a leguniverzálisabb a hangja, mindemellett a kivitelezése, sokoldalúsága, játszhatósága kiemelkedő. És az árát is mellé téve ez a hangszer lett a legjobb vétel, azaz a „Best Buy”

Total Guitar Best Buy

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása