Chapman ML-1 elektromos gitár teszt

2016. december 9.

Újabb teszt cikk született az egyik Chapman szólógitárról, ezúttal az ML-1-ről. A cikk írója Tari Botond, aki a Beatrice gitáros - billentyűs - vokalistája

Még a 2016-os nyári koncertszezon idején kaptam a Mezzoforte Hangszeráruhaztól egy Chapman ML-1 Trans Black névre keresztelt gyönyörű hathúros, superstrat forma gitárt tesztüzemre. Nagyon örültem a lehetőségnek, mert Andrásik Remo témába vágó gondolatai (Ghost Fret és ML-7S, ML-2 és ML-3 Traditional) meglehetősen kíváncsivá tettek. Érdemes tehát ezeket is elolvasni!

Chapman Guitars ML-1 Trans Black

Könnyen hozzáférhető információhalmazról lévén szó a technikai specifikáció nagyrészének felsorolásától eltekintek. A következő néhány sor inkább rövid tapasztalati beszámoló.

Chapman Guitars ML-1 Satin Black

Amikor a kezembe vettem a tapintásából és a tekintélyes súlyából éreztem, néhány percnyi pengetés után pedig már tudtam is: ez jó!

Az ML-1 leírását, alakját tekintve szinte teljesen megegyezik életem első komolyabbnak mondható világhírű gyártótól származó hangszerével, de nekem mégis az volt az első gondolatom, hogy bárcsak ez az ML-1 lett volna az az instrumentum! Ez a gitár minden porcikájában hibátlan: tökéletes lakkozás, hibátlan összetételek, minőségi anyagok, jól játszhatóság.

Az első gitároménál sokkal jobb kvalitású anyagok felhasználása, nagyobb kényelem, sokrétűbben használhatóság, nem egyszerűen jobb, hanem jó hangszedők, igényes összeszerelés és sokkal jobb ár, valamint ár-érték arány jellemzi. Örömet okozott minden együtt töltött pillanat. Érezni lehet, hogy a tervezéstől a kivitelezés utolsó pillanatáig odafigyeltek a produktumra. Sőt, még azon is túl, hiszen a hangszerhez egy full-extrás puhatok is jár.

Chapman Guitars ML-1 Satin Black

A hangszedő kiosztásnak és felezhetőségnek köszönhetően (HSS: Chapman Extreme Victory Single Coil a nyaknál és középen, Chapman Guitarnivore Humbucker a hídnál), a pihe-puha stílektől a legbrutálisabb zúzdáig mindent profin megold. Mindezek mellett pedig mutatós, és ez jellemző a Chapman cég valamennyi hangszerére.

Legyen ez az első komoly gitárod!

A szerzőről

Tari BotondTari Botond vagyok, a Nagy Feró és a Beatrice zenekar gitáros, billentyűs vokalistája. Köszönöm a Mezzoforte Hangszeráruháznak, hogy az oldalán lehetőséget biztosít a véleményem leközlésére!

Az ML-1 modellt a Trans Black színen túl a jelen pillanatban gyártják még Antique Sunburst, Natural Mahogany, Natural Swamp Ash és Satin Black kivitelben.

További elektromos gitár árak

Chapman elektromos gitár árak
További elektromos gitár árak

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása