Chapman - 2017 legjobb új elektromos gitárja

2018. március 5.

A Total Guitar magazin (192.000 Facebook követő) szavazást írt ki a 2017-es év legjobb új elektromos gitárját megválasztandó. Lelőjük a poént: a nyertes a Chapman ML2 Modern Standard.

Külön öröm számunkra, hogy a Chapman hivatalos magyarországi partnere mi vagyunk, amit igazából nem is  a saját okosságunknak, piacismeretünknek, előrelátóságunknak tudhatunk be, hanem a Facebook követőinknek, akik megszavazták, hogy ezt a márkát szeretnék itthon kipróbálni, megvásárolni.

Történt ugyanis 2015-ben, hogy agyaltunk azon, hogy milyen márkát látnának a vásárlóink szívesen itthon, aminek még nincs képviselete. Első körben, a vásárlóinkkal történt bolti beszélgetések során felvetődött egy elektromosgitár-gyártó (nevezzük mondjuk X-nek), akinek gondolkodtunk a magyarországi képviselésén.  Megszavaztattuk a Facebookon, hogy vajon jól gondolkodtunk-e. Hát nem. Hiába a mi általunk kinézett márkáról kérdeztük az olvasóinkat, feldobta valaki, hogy inkább a Chapmant kellene forgalmazni. Utána jöttek a kommentek, amik szerint szintén a Chapman lenne a jó választás. A végeredmény az lett, hogy ugyan mi azt kérdeztük, hogy a gitárosok szeretnék-e X márkát az országban képviselve látni, de válasznak azt kaptuk, hogy nem, inkább a Chapman az érdekes.

Chapman Guitars ML3 Pro Traditional Triton

Mivel a Chapmannel mi is kacérkodtunk, sőt még korábban tárgyaltunk is velük, azt gondoltuk, hogy mivel a Chapman is szívesen fogadta a megkeresésünket, a Facebook követőink is érdekesnek találták, ezért belevágunk. Nem volt könnyű döntés, mert ekkor még a Chapmaneket mi sem láttuk, próbáltuk. Vakon be kellett rendelnünk közel 30 gitárt, amiről akkor még fogalmunk sem volt, hogy bevállnak-e.

A Chapmaneket egyébként úgy készítik, hogy rendelésünk leadása után, kb. 3 hónap alatt kerülnek sorra/készülnek el, majd utána 1 hónapot hajóznak. Nem voltunk túl szerencsések az első rendelésünkkor, mert nyár végén adtuk le a rendelést, novemberre készültek el, és december 22-én érkeztek meg hozzánk, így esélyes volt, hogy a karácsonyi szezonról lemaradtunk. De végül ez is szerencsésen alakult, már aznap több gitárt is eladtunk. Soha ilyet, új márkánál nem tapasztaltunk.

Chapman Guitars MLV Pro Modern Iris

A vásárlói visszajelzések kitűnőek voltak, így azt gondoltunk, hogy íratunk egy tesztet a Music Media magazinnal.  A teszt írója, kitűnő gitáros, több gitár tulajdonosa annyira megszerette a gitárt, hogy vett magának is egyet. :) Volt olyan vásárlónk, aki a barátaival, vonattal utazott fel Budapestre, a frissen megjelent cikket olvasva betért a boltunkba, majd vett is egy Chapmant. Ilyet se láttunk még korábban.

Chapman Guitars ML2 Modern White Dove

A 2017-es évben már látszott, hogy kiemelkedő siker elé néz a márka. Év végén a Total Guitar magazin megmozgatta a 192.000 Facebook követőjét, és szavazásra bocsájtotta a 2017-es év legjobb új elektromos gitárja címét. Rengeteg szavazat alapján a Chapman ML2 Modern gitárt választották a szavazók. Az eredményeket a Music Radar magazinban publikálták.

Ezúton is köszönjük a lelkes Facebook követőinknek a visszajelzést, hogy a Chapmaneket szívesen látnák Magyarországon. Olyannyira nagy volt az érdeklődés a márkára, hogy még Szlovákiából, Szerbiából, Ukrajnából és Angliából, Ausztriából is vásároltak tőlünk pár modellt.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet a márka iránt, akkor gyere be a budapesti vagy egri boltunkba, és próbáld ki az épp raktáron lévő modelleket!

Összes Chapman gitár
Jelen pillanatban a budapesti boltunkban raktáron található Chapman gitárok
További elektromos gitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása