A közeli mikrofonozás új szintmérője, a Neumann Miniature Clip Mic

2023. február 13.

A Miniature Clip Mic (MCM) rendszer tovább emeli az elektret kapszulák mércéjét. És ízig-vérig Neumann mikrofon lévén minden akusztikus hangszer jellegzetes hangzását képes visszaadni az élő alkalmazásokban. Ez a mikrofon újrafogalmazza a természetes hangzás, a praktikum, a megbízható rögzítés és a hosszú élettartam terén támasztott elvárásokat. A rendszer kilenc féle hangszer-specifikus rögzítőcsipeszt tartalmaz – az akusztikus hangszerek széles skálájához. A moduláris felépítés az elemek egyszerű cserélhetőségét és kiemelkedően alacsony fenntartási költséget garantál.

A 2021 végén bemutatott Neumann Miniature Clip Microphone (MCM) rendszer hatalmas sikert aratva rövid időn belül a közeli mikrofonozás új mércéjévé vált. Az MCM rendszer a Neumann termékek minden kiváló tulajdonságát magában hordozza: okos tervezése eredményeként kiemelkedő hangzással és rendkívül hosszú élettartammal dicsekedhet.

Azon túl, hogy az MCM a korábbi megoldásokhoz képest kiválóbb és természetesebb hangzást biztosít, sokkal megbízhatóbb konstrukcióval is bír. A kapszulaház könnyű, mégis törhetetlen titánból készül, hogy a turnék során hosszú éveken át egyenletes teljesítményről gondoskodjon. A jelenleg kapható, gyakran meglehetősen törékeny egyéb csíptetős mikrofonokhoz képest a Neumann MCM akár tízszeres befektetési megtérülést is kínál!

Neumann MCM 114 Mikrofon szett hegedűhöz/brácsához

Az MCM már számos nagyszabású produkcióban bizonyította kiemelkedő tulajdonságait, melyek egyike a híres Hans Zimmer Live európai turné volt. Colin Pink hangmérnök a következő szavakkal méltatta a rendszert: „Az első dolog, amit észreveszel, az az egyszerű rögzíthetőség […] mindig biztosnak érzed. […] A hangzás rendkívül nyitott és egyenletes. Nincsenek kiugró, éles hangok, a mélyfrekvenciás tartomány pedig kellőképpen kiterjesztett. Továbbra is érzékelhető a jelenlét és minden apró részlet, de természetesebb megjelenítés mellett. Egy kicsit aggódtam, hogy ezzel megnő a gerjedés kockázata, de nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Ez tényleg egy figyelemre méltó vonóshangszer-mikrofon.”


A Neumann MCM-mikrofonjának újonnan kifejlesztett KK 14 kardioid kapszulája – az alacsony, mindössze 23 dB-A zajszintnek és a hatalmas, akár 153 dB-es hangnyomásszintnek köszönhetően – a halktól a hangos hangszerekig a teljes repertoárt lefedi. A rendszert egy rugalmas gégenyak, valamint különféle rögzítési és átfogó kimeneti lehetőségek teszik teljessé: az MCM az összes nagyobb vezeték nélküli rendszerrel kombinálható vagy egy XLR kimeneti fokozattal vezetékes mikrofonként is használható.

Termékek:

További vezetékes mikrofonokért kattints ide, további Neumann mikrofonokért kattints ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása