A hónap digitális zongorája: Roland F-140R

2018. július 19.

Rendszeresen készítünk statisztikákat a legnépszerűbb termékekről, többféle árkategóriában, többféle termékkört megvizsgálva. Most épp a kiugró értékeket nézzük, és digitális zongora termékkör esetén ez az F140R

Roland F-140R WH digitális zongora

Ha kisebb lakásban laksz vagy a bútoraid modernek vagy egyszerűen csak szereted a modern, fiatalos designt, akkor valószínű Te is, mint most egyre többen, előnyben részesíted a szellős, modern, kecses, könnyed stílusban készített elektromos zongorákat, szemben a hagyományos, pianínószerű, klasszikus, kissé masszívabb digitális zongorákkal.

A Roland gyárt mindkét designnal elektromos zongorát, de most a számok azt mutatják, hogy a vásárlók jobban preferálják az F-140R-hez hasonló kivitelt, akár fehér, akár fekete színben. A fekete talán még most népszerűbb, de a fehéret is egyre többen választják.

Az F140 kitűnő PHA-4 Standard, kalapácsmechanikával lett építve, amely azon túl, hogy nagyon élethűre sikeredett, kitűnő összhangban van a kifejező zongorahangszínnel, amelyet a Roland SuperNaturalnak hív.

Roland F-140R CB digitális zongora

A SuperNatural zongorahangzás már nem újdonság a Rolandnál, részletgazdagsága, precíz kidolgozása miatt azonban ma is nagy siker. A zongorahang kiegyensúlyozott, gazdag és összetett. További érdekesség, hogy fejhallgatón hallgatva bekapcsol a Headphones 3D Ambience funkció, amely a zongora hangot még élethűbbé teszi, részletgazdagság „tapintható”. Viszont ennek a funkciónak köszönhető az is, hogy kevésbé fárad ki az ember füle zongorázás közben. Ha használtál már egyszerűbb digitális pianínót, fejhallgatóval, akkor észrevehetted, hogy szellemileg is nagyon elfáradsz. Ez sok esetben a nem kényelmes fejhallgatón múlik, de nagyon sok esetben azon is, hogy a digitális zongora gyártója nem figyelt arra, hogy az az akusztikai környezet, amelyet a fejhallgató teremt, az realisztikus, a fülnek tetsző legyen.  A Roland ezért használ ennél a modellnél más hangzást, ha fejhallgatón hallgatod.

Apropó, fejhallgató. Meglepő, de az elmúlt időszak favorit fejhallgatója nem az olcsóbb fejhallgatók közül került ki, sőt, az Audio-Technica ATH-M50x (létezik fehér színben is), amely a legsikeresebb fejhallgatónk, tulajdonképpen a szériájának - a megfizethető árkategórián belül - a csúcsmodellje.

Roland F-140R WH digitális zongora

A zongorának egyéb funkciói (ritmusminták, Bluetooth csatlakozás okostelefonhoz, tablethez, Twin Piano – amikor két egyforma szekcióra osztja a billentyűzetet, így ketten is, például tanár és diák egyszerre játszhatják ugyanazt a darabot) is említésre méltók, de a legfontosabb ennél a modellnél a remek kalapácsmechanika, a SuperNatural hangszín, és a design, amelyre egy fárasztó nap után ha ránézel, akkor be fog szippantani, és nem bírod ki, hogy ne ülj le elé játszani, gyakorolni, tanulni.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása