A Fender bemutatta Player Plus Meteora modelljeit

2022. április 11.

A Player Plus Meteora HH és a Meteora Bass a legextrémebb offset testformájú Fender gitárok, melyek most az elérhető árfekvésű Player Plus sorozatba kerültek, és látványos színekben kaphatók.

2018-ban a Fender új alapokra helyezte az offset testformát, amikor a Parallel Universe sorozatában bemutatta a limitált kiadású, radikális fazonú Meteora modelljét. 2020-ban egy exkluzív 8 000 dolláros Custom Shop Meteora gitárral találkozhattunk. Most a cég ezt a futurisztikus dizájnt mindenki számára elérhetővé tette Player Plus Meteora HH hathúrosával, és a vele együtt debütáló Player Plus Meteora basszussal.

Fender Player Plus Meteora HH, Maple Fingerboard, Silverburst

A specifikációban találunk néhány meggyőző adatot: Fireball humbuckerek, izgalmas kapcsolási lehetőségek, gyönyörű lakkozások. Először a hathúros Player Plus Meteora modellt nézzük meg közelebbről.

Fender Player Plus Active Meteora Bass, Pau Ferro Fingerboard, Opal Spark

Player Plus Meteora HH

A Player Plus Meteora HH égerfa testéhez modern „C” profilú juharfa nyakat csavaroztak, a 12”-os rádiuszú fogólap anyaga a gitár színétől függően jávorfa vagy pau ferro. A megszokottnál kissé „laposabb” fogólapot 22 médium jumbo érintő osztja fel, melyek szélét a játékkényelem érdekében finoman lekerekítették. A szintetikus csont felső nyereg szélessége 42,8 mm, a hangszer skálahossza 25,5 inch.

Fender Player Plus Meteora HH, Pau Ferro Fingerboard, Cosmic Jade

Ahogy már említettük, a gitárt egy pár Fireball Humbucker hajtja, melyekről a Fender úgy nyilatkozott, hogy pont azt a vastag ütős hangzást tudják, ami elvárható egy pár remek humbuckertől. A szokásos Master Volume és két Tone poti, valamint háromállású pickup-választó mellett kapunk egy S-1 kapcsolót a hangerő potméterre szerelve, mellyel a humbuckereket felezhetjük, hogy a fényes Fender single-coil hangzást se kelljen nélkülöznünk. A pickup-váltó a hangszer felső szarvára került és a hosszan megnyújtott háromrétegű koptatólapon helyezték el a három kezelőgombot.

Fender Player Plus Meteora HH, Pau Ferro Fingerboard, Belair Blue

A lágy és jól reagáló, két ponton szinkronizált tremolós húrlábat szálcsiszolt tömör acél nyergekkel látták el, a pontos és tartós hangolást a zárt, satus Deluxe hangolókulcsok biztosítják. A szerelvények nikkel és króm színűek, ideértve a pickup borítást és a recés potméter gombokat is. A Player Plus Meteora HH négyféle látványos finish-sel kapható: 3-Color Sunburst, Belair Blue, Cosmic Jade és Silverburst. A gitár hazai tájékoztató ára 379 900 forint, amiben egy Deluxe puhatok is benne van.

Fender Player Plus Meteora HH, Maple Fingerboard, 3-Color Sunburst

Player Plus Active Meteora Bass

Ahogy említettük, hathúros Fender Meteora modellel már korábban is találkozhattunk, de a Meteora Bass az első basszusgitár ezzel a testformával. Azok, akik már nagyon hozzászoktak a Fender klasszikus basszusgitár stílusához – Precision és Jazz Bass – azoknak lehet, hogy elsőre egy kicsit idegenül hat ez a világ. Ezek a modellek is égerfa testtel és modern „C” profilú juharfa nyakkal készülnek, melyre 12”-os rádiuszú juharfa vagy pau ferro  fogólapot ragasztottak. A lekerekített végű médium jumbo érintők száma 20, a szintetikus felső nyereg szélessége 38,1 mm, ami a Jazz Bass keskeny nyakával megegyező, a gitár menzúrája 34 inches.

Fender Player Plus Active Meteora Bass, Pau Ferro Fingerboard, Tequila Sunrise

Fender Player Plus Active Meteora Bass, Maple Fingerboard, 3-Color Sunburst

Ezen a modellen egy pár Fireball Bass Humbucking pickup dolgozik a húrláb és a középső pozícióban, azonban a kezelésére egy aktív előerősítő szolgál, háromsávos EQ-val, amivel a mély, közép és magas frekvenciákat vághatjuk / emelhetjük. Emellett egy főhangerő, egy Pan potméter, valamint egy apró kétállású kapcsoló áll rendelkezésünkre, mellyel az aktív és passzív mód között válthatunk. A hardverek itt is nikkel és króm színűek, a tömör HiMass húrláb hosszú hangkitartást és tökéletes intonációt biztosít, a hangolást a standard nyitott mechanikás hangolókulcsokkal intézhetjük. Az Active Meteora Bass 3-Color Sunburst, Silverburst, Tequila Sunrise és Opal Spark színekben érhető el, ajánlott hazai ára 429 900 forint, amiben egy Deluxe puhatok is benne van.

Fender Player Plus Active Meteora Bass, Maple Fingerboard, Silverburst

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása