Yamaha Clavinova digitális zongorák a TOP 50-ben

2016. május 13.

A Time magazin összegyűjtötte minden idők top 50 olyan kütyüjét, ami leginkább megváltoztatta az életünket. Az okostelefonon, Walkmanen, 3D nyomtatón nem is lepődtünk meg, de külön örömmel konstatáltuk, hogy a nálunk is igen népszerű Yamaha Clavinova digitális zongora is felkerült a listára.

A Time magazin, a listája összeállításakor legfőképp az vizsgálta, hogy melyek voltak azok a termékek, amelyek leginkább a jövőbe mutattak. A listán vannak nagyon sikeres, nagy példányszámban eladott termékek, és olyanok is, amelyek nem voltak olyan sikeresek, vagy kereskedelmi forgalomba nem is kerültek, "csak" úttörőek voltak, kitaposták az utat a későbbi fejlesztések előtt, megalapozták a technológiát.

A Yamaha Clavinova digitális zongorák több fejlesztésen, modellváltáson estek át az évek alatt, mára a legsikeresebb zongorák között, a legelőkelőbb helyet foglalják el. Érdekesség, hogy Magyarországon jelenleg, szemben a 2000-es évek elejével, amikor még fenntartásokkal kezelték a vásárlók a digitális zongorákat, és csak kísérleteztek velük, mára már a legtöbb vásárló fontolóra veszi, hogy a drágább, de sokkal élethűbb, a hagyományos zongorákra leginkább hasonlító kalapácsmechanikával, hangzással felvértezett zongorákat vásárolják. Mára a minőségi, tetszetős digitális zongorák a háztartásokban újra a jómódot, igényességet, kifinomultságot sugározzák, mint annak idején, a polgárosodás során a hagyományos nagyzongorák.

Yamaha Clavinova digitális zongora banner

Ahogy ma már TV-ből, okostelefonból, fejhallgatóból, hűtőből, mosógépből, autóból, stb. sem a belépő szintű modelleket preferálják a vásárlók, ugyanúgy egy olyan hangszernél, amely rendkívül fejleszti a készségeinket (egyszerre dolgoztatja a bal és jobb agyféltekét, javítja a ritmusérzéket, a verbális készségeket, a szocializációt, a gyerekeknél megfigyelték, hogy különböző tantárgyakból, pl. matematikából is jobban teljesítenek a zenét tanulók, időseknél pedig a szellemi frissesség fenntartásában segít a zenélés), is megfigyelhető a trend, hogy a családok nagy gondossággal választják ki a megfelelő zongorájukat, sokkal inkább húzva az olyan közép- és felsőkategóriás modellekhez, mind például a Yamaha Clavinova széria.

Yamaha Clavinova digitális zongora

A kompakt, a hagyományos zongorákhoz, pianínókhoz képest könnyű digitális zongorák praktikusak, nincs szükség hangolásra, karbantartásra. A Clavinova széria egyes modelljei jól elkülönülnek egymástól, jól látható, hogy melyik modellnek mi az előnye, mivel tud többet, mint az egyel kisebb modell. Ha szeretnél többet megtudni a Yamaha digitális zongoráktól, kipróbálni az egyes modelleket, megtapasztalni a különbségeket, akkor várunk szeretettel a budapesti boltunkban!

További Yamaha digitális zongorák, szintetizátorok

Yamaha Clavinova digitális zongora lifestyle

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása