D'Addario New York XL húrok már basszusgitárhoz is

2016. április 26.

A rendkívül strapabíró, a hangolást rendkívül sokáig tartó, nagy kimenő jelet leadó New York XL húrok most már nem csak elektromos gitárokhoz kaphatóak, hanem basszusgitárokhoz is.

A New York XL elektromosgitár-húrok a D'Addario legerősebb és legellenállóbb elektromos gitárhúrja, melyet valaha is készítettek. A NYXL húrok a szakadás tekintetében 30%-kal ellenállóbbak, mint a korábban megismert termékek. A húrokat felrakás után alig kell nyújtani, jelentősen hosszabb ideig tartják a hangolást, nagyobb kimenő jelet generálnak.

A NYXL húrok számára speciális High-Carbon-fémötvözetet, tekercselő- és bevonatkezelő technológiát fejlesztettek ki.

A 2-5 kHz frekvencia tartományban 6%-kal nő a jelátvitel a mágnesességnek köszönhetően. Az eredmény átütőbb, harapósabb hangzás. A nagyobb mágneses teljesítménnyel a hangzásbeli és játékbeli lehetőségek is bővülnek.

Ezt az anyagot most már a basszusgitár húroknál is használja a D’Addario

A nikkelezett acél tekercs miatt a játékérzet a már megszokott, a legtöbb basszeros által használt nikkelezett húrok érzetével megegyező, viszont a hang sokkal dinamikusabb, nagyobb hangkitartással, ütős mélyekkel, hosszabb élettartam és nagyobb stabilitás mellett.

A NYXL húrok fejlesztésének, gyártásának helyszíne New York.

További D'Addario elektromos gitár húrok

További D'Addario basszusgitár húrok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása